Парена туршия с червени чушки

Fat BertaFat Berta
Джедай
338
413
50
883
Парена туршия с червени чушки
17/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви25 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10 буркана
"Доверете се на майсторите - това е най-добрата рецепта за парени чушки!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 5 кг
  • чесън - скилидки
  • за маринатата
  • оцет - 1 литър
  • олио - 500 мл
  • захар - 200 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - няколко
  • аспирин - 18 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и ги сложете да кипнат.

Почистените от дръжките и семки чушки се слагат в голям съд и се заливат с горещата марината.

Аспиринът се счуква отгоре. Похлупете съда и оставете да престои за 12 часа така, като периодично разбърквате.

След това натъпчете чушките в буркани, като добавите и обелени скилидки чесън и доливайте в бурканите от маринатата.

Затворете ги, стерилизирайте бурканите за 10 минути и оставете да се охладят.

Рейтинг

5 7
4 4
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка: