Сиропирани локумки

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
13/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 268
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - 500 г мас
  • лимонада - 250 мл или др. газирана напитка
  • брашно - около 1 кг
  • локум - за пълнежа
  • орехи - по желание
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • вода - 1 ч.ч.
  • мед - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете свинската мас да поомекне добре на стайна температура. Важно при локумките е да спазвате съотношението брашно-мазнина-течност 2:1:0, 5.

Пресейте в голяма тава или купа брашното и добавяйки мазнината и лимонадата замесете тестото. Вземайте парченца от тестото, във вътрешността им поставяйте малко парче локум и орехче и ги оформете топки с големина около 5-6 см.

Подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги сложете да се изпекат в умерена фурна до порозовявани.

Оставете готовите локумки да изстинат много добре и ги напоете с горещ сироп, приготвен от водата, ванилената захар и меда, които се разтапят в съд на котлона.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
M. GEORGIEVA
M. GEORGIEVA
27.07.2015 10:12
Писна ми от вашите реклами по средата на рецептата!!!!!!!!!!!!!!!
1
0