Начин на приготвяне
По възможност филетирайте рибата, но може да я нарежете и на напречни парчета. Добре я осолете и я подредете в намазнена тава, като добавите и нарязания на тънки филийки чесън.
Поръсете щедро с подправките - черен пипер, подправката за риба, дивисил и скълцан копър. Залейте със сока на изцедения и лимон и оставете така за 40 минути, да се смесят ароматите.
Загрейте маслото в тенджерка, добавете настъргания кашкавал, топеното сирене и сметаната и бъркайте, докато всички се разтопи и се получи гъстичък сос. Добавете 1-2 с.л. размито брашно към соса и бъркайте енергично.
Залейте рибата със соса и сложете да се пече в загрята фурна на 200-220 градуса около половин час. Поднесете с гарнитура от задушени картофи.
Коментари