Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб със сметана

Толстолоб със сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Толстолоб със сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Риба и сметана - защото това е най-вкусната комбинация"

Необходими продукти

  • риба - около 1 кг толстолоб
  • сметана - към 250 мл течна готварска
  • топено сирене - 4 парчета
  • кашкавал
  • масло
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер
  • дивисил
  • копър
  • 1 скилидка чесън
  • подправка за риба
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По възможност филетирайте рибата, но може да я нарежете и на напречни парчета. Добре я осолете и я подредете в намазнена тава, като добавите и нарязания на тънки филийки чесън.

Поръсете щедро с подправките - черен пипер, подправката за риба, дивисил и скълцан копър. Залейте със сока на изцедения и лимон и оставете така за 40 минути, да се смесят ароматите.

Загрейте маслото в тенджерка, добавете настъргания кашкавал, топеното сирене и сметаната и бъркайте, докато всички се разтопи и се получи гъстичък сос. Добавете 1-2 с.л. размито брашно към соса и бъркайте енергично.

Залейте рибата със соса и сложете да се пече в загрята фурна на 200-220 градуса около половин час. Поднесете с гарнитура от задушени картофи.

Рейтинг

3.4
52
42
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Диди Иванова
Диди Иванова
Ще опитаме,изглежда доста апетитно и вкусно
15.09.2013 18:12