Толстолоб със сметана

09/03/2012
"Риба и сметана - защото това е най-вкусната комбинация "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 778
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг3.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По възможност филетирайте рибата, но може да я нарежете и на напречни парчета. Добре я осолете и я подредете в намазнена тава, като добавите и нарязания на тънки филийки чесън.

Поръсете щедро с подправките - черен пипер, подправката за риба, дивисил и скълцан копър. Залейте със сока на изцедения и лимон и оставете така за 40 минути, да се смесят ароматите.

Загрейте маслото в тенджерка, добавете настъргания кашкавал, топеното сирене и сметаната и бъркайте, докато всички се разтопи и се получи гъстичък сос. Добавете 1-2 с.л. размито брашно към соса и бъркайте енергично.

Залейте рибата със соса и сложете да се пече в загрята фурна на 200-220 градуса около половин час. Поднесете с гарнитура от задушени картофи.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диди Иванова
Диди Иванова
15.09.2013 18:12
Ще опитаме,изглежда доста апетитно и вкусно
0
0