Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Жълт фасул на фурна

Жълт фасул на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Жълт фасул на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Супер лесна за приготвяне зеленчукова яхния - идеална за пости"

Необходими продукти

  • жълт фасул - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме фасула, нарязваме го на парчета с дължина – 4-5 см.

Запържваме в мазнината нарязания лук до порозовяване.

Добавяме нарязания морков и фасул, пържим 5-6 минути, като бъркаме и сипваме нарязания на ситно домат и чесън.

Доливаме ½ чаша вода и прехвърляме гозбата в съд с похлупак.

Печем във фурната, докато остане на мазнина. Сервираме поръсено с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: