Испанска чеснова супа

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
02/03/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 243
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • бульон - 750 мл телешки
  • хляб - 200 г твърд сух
  • чесън - 6 скилидки
  • сол - 1 и 1/2 ч. л.
  • зехтин - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • кайенски пипер - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 4
  • зелен лук - 2 с. л. накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете телешкия бульон, като по възможност използвайте истински, а не от кубчета. Разтворете в него червения пипер. Нарежете хляба на кубчета, а чесънът пасирайте с 1/2 ч. л. сол.

Загрейте зехтина в тиган и сипете чесъна да се запържи съвсем леко. Добавете кубчетата хляб и поръсете с кайенски пипер.

Отделно кипнете 1 л. вода с останалата сол и оцета. Добавете към водата предварително разбитите яйца постепенно, за да се стегнат за няколко минути.

Поставете крутоните в затоплен супник и долейте бульона. Парченцата хляб поставете в горещ супник и залейте с бульона.

С решетъчна лъжица извадете яйцата от водата и ги сложете в супника. Разбъркайте и поръсете супата с накълцания зелен лук.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар