Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Карамелен ябълков сладкиш

Карамелен ябълков сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Карамелен ябълков сладкиш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
"Парче от карамеления ябълков ден може да направи всеки лош ден прекрасен"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 125 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ябълки - 4 - 5 броя, по - големи
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тава, в която ще печете ябълковия сладкиш. Сипете в нея 3/4 ч.ч. захар и маслото, поставете на горещия котлон и карамелизирайте, като леко разбърквате. Трябва да се получи леко кафяв карамел, а не да прегаря.

Предварително трябва да сте обелили и нарязали на полумесеци ябълките. След като махнете карамела, подредете върху него резените ябълки. Старайте се да са красиво подредени, защото сладкишът с карамел след печене се обръща.

Разбийте яйцата с останалата захар и добавете брашното, предварително смесено с бакпулвера. Сипете ванилията, разбийте до хомогенност и залейте сладкиша. Сложете да се пече до готовност в умерено загряна на 180 градуса фурна.

Още топъл, обърнете ароматния плодов сладкиш върху голяма чиния или поднос.Обикновено в тавата остава карамел и затова може да долеете 1 чаша водичка, да кипнете на котлона и да полеете сладкиша с този карамелен сироп.

Божествен карамелен ябълков сладкиш!

Рейтинг

4.7
59
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#268989
Потребител#268989
Сигурна ли сте, че нещо не сте забравили в рецептата? Примерно прясно или кисело мляко? Направих всичко както е написано, но не се изпича, стои вътре каша.
14.01.2021 16:40
Роси
Роси
Правя сладкиша от години и става чуден . Ябълките никога не ги печа предварително, преди да ги покрия с тестената каша.
01.12.2013 17:06
Стефка
Стефка
Сладкиша е чудесен!Може да се приготви и с други плодове,аз добавям върху карамелизираните плодове орехи и малко канела!
09.10.2013 18:05
Светла
Светла
Сладкишът е направо супер, но аз пека около 15 минути ябълките върху карамела и после ги заливам с тестото. И не слагам бакпулвер.
09.10.2013 16:15
1
1