Оригинална агнешка дроб сарма

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
385
297
16/10/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 409
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дреболии се варят в подсолена вода до омекване.

Запържва се лукът и се прибавят нарязаните дреболии и оризът. Поръсва се със сол, ситно нарязания джоджен, магданоз и черен пипер. Залива се с прецедения бульон, в които са врели дреболиите.

Булото се реже на квадрати. С голяма лъжица върху него се слага от плънката и се завиват сърмите.

Готовите сърми си нареждат в тава, заливат се с малко вода и се пекат във фурна. Върху всяка сърма се слага парче масло.

Опечена дроб сърмата се залива с разбитото яйце, кисело мляко и брашно, след което се запича отново.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар