Оригинална агнешка дроб сарма

КостадинкаКостадинкаНовак
16/10/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 948
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дреболии се варят в подсолена вода до омекване.

Запържва се лукът и се прибавят нарязаните дреболии и оризът. Поръсва се със сол, ситно нарязания джоджен, магданоз и черен пипер. Залива се с прецедения бульон, в които са врели дреболиите.

Булото се реже на квадрати. С голяма лъжица върху него се слага от плънката и се завиват сърмите.

Готовите сърми си нареждат в тава, заливат се с малко вода и се пекат във фурна. Върху всяка сърма се слага парче масло.

Опечена дроб сърмата се залива с разбитото яйце, кисело мляко и брашно, след което се запича отново.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар