Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Американски чийзкейк с лимонови корички

Американски чийзкейк с лимонови корички

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Американски чийзкейк с лимонови корички2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10-12 парчета
"Дълбоко в сърцата си си оставаме любители на сладкото и няма да пропуснем за опитаме този ароматен чийзкейк с лимонови корички Съветваме ви и вие да направите същото"

Необходими продукти

  • За кората
  • брашно - 1 ч.ч. универсално
  • галета - 1 ч.ч. трохи от грахам
  • захар - 4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1/2 ч.ч. стопено безсолно
  • За плънката
  • крема - 1, 25 кг меко сирене
  • захар - 1 и 1/3 ч.ч.
  • брашно - 3 с.л. универаслно
  • ванилия - 1 шушулка + 1 с.л. ванилов екстракт
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 5
  • За лимоновото желе
  • лимони - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч. + ¼ ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете пресятото брашно с грахама, захарта и солта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до получаване на гладка смес. Сместа сипете в намаслена формичка за торта и леко я притиснете. Сложете я да се пече за 12-15 минути, след което я оставете да се охлади. Намалете температурата на фурната на 150 градуса.

За плънката разбийте с миксер сиренето крема, докато стане гладко и пухкаво и постепенно добавете захарта. След това сипете брашното, остърганите семенцата от ваниловата шушулка, ваниловия екстракт, настърганата лимонова кора и солта. Трябва да разбиете всичко много добре. Яйцата добавете едно по едно, като разбърквайте добре след всяко.

Сместа изсипете върху опечената кора. Сложете тавата на водна баня да се пече за около 90 минути. Опеченият Американски чийзкейк се вади и се оставя да се охлади на стайна температура. След това се оставя за 1 нощ в хладилник.

По желание към чийзкейка може да приготвите желирани захаросани лимонови корички. Изрежете корите на лимоните на тънки и малки лентички и ги бланширайте за 2 минути.

Прецедете ги и ги оставете да се врят в 1 и 1/2 чаша вода и 1 чаша захар. Коричките трябва да врат около 15 минути. Накрая в леко охладената смес на коричките се добавя пакетче желатин, предварително накиснат и разтворен във вода. След като течността се поохлади излейте върху кейка и сложете в хладилник за 3-4 часа.

Захаросаните лимонови корички се подреждат по стените на чийзкейка.

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

mimi
mimi
ако имаш предвид трохите от грахам, можеш просто да използваш обикновени галета,ваниловата шушулка по принцип я има по магазините, ванилов екстракт си мисля,че е някакво недоразумение, има едни малки шишенца на доктор откер, пълни с нещо като олио с вкус на ванилия, може да ползваш това, ако вземеш две шишенца от това олио ( те се продават по 4 в опаковка) не ти трябва и шушулката, аромата им е силен и не горчи като изкуствения ванилин( макар че и това е изкуствено) кое още не намираш в магазините?
20.08.2013 17:08
Лозка
Лозка
не съм го направила още, но някои от продуктите ги няма в магазина
16.07.2013 07:35