Американски чийзкейк с лимонови корички

EfrosiaEfrosia
Джедай
468
746
10
1k
12/02/2012
"Дълбоко в сърцата си си оставаме любители на сладкото и няма да пропуснем за опитаме този ароматен чийзкейк с лимонови корички Съветваме ви и вие да направите същото "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 523
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • За кората
  • брашно - 1 ч.ч. универсално
  • галета - 1 ч.ч. трохи от грахам
  • захар - 4 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1/2 ч.ч. стопено безсолно
  • За плънката
  • крема - 1, 25 кг меко сирене
  • захар - 1 и 1/3 ч. ч.
  • брашно - 3 с.л. универаслно
  • ванилия - 1 шушулка + 1 с.л. ванилов екстракт
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 5
  • За лимоновото желе
  • лимони - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч. + ¼ ч.ч.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете пресятото брашно с грахама, захарта и солта. Добавете разтопеното масло и разбъркайте до получаване на гладка смес. Сместа сипете в намаслена формичка за торта и леко я притиснете. Сложете я да се пече за 12-15 минути, след което я оставете да се охлади. Намалете температурата на фурната на 150 градуса.

За плънката разбийте с миксер сиренето крема, докато стане гладко и пухкаво и постепенно добавете захарта. След това сипете брашното, остърганите семенцата от ваниловата шушулка, ваниловия екстракт, настърганата лимонова кора и солта. Трябва да разбиете всичко много добре. Яйцата добавете едно по едно, като разбърквайте добре след всяко.

Сместа изсипете върху опечената кора. Сложете тавата на водна баня да се пече за около 90 минути. Опеченият Американски чийзкейк се вади и се оставя да се охлади на стайна температура. След това се оставя за 1 нощ в хладилник.

По желание към чийзкейка може да приготвите желирани захаросани лимонови корички. Изрежете корите на лимоните на тънки и малки лентички и ги бланширайте за 2 минути.

Прецедете ги и ги оставете да се врят в 1 и 1/2 чаша вода и 1 чаша захар. Коричките трябва да врат около 15 минути. Накрая в леко охладената смес на коричките се добавя пакетче желатин, предварително накиснат и разтворен във вода. След като течността се поохлади излейте върху кейка и сложете в хладилник за 3-4 часа.

Захаросаните лимонови корички се подреждат по стените на чийзкейка.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
mimi
mimi
20.08.2013 17:08
ако имаш предвид трохите от грахам, можеш просто да използваш обикновени галета,ваниловата шушулка по принцип я има по магазините, ванилов екстракт си мисля,че е някакво недоразумение, има едни малки шишенца на доктор откер, пълни с нещо като олио с вкус на ванилия, може да ползваш това, ако вземеш две шишенца от това олио ( те се продават по 4 в опаковка) не ти трябва и шушулката, аромата им е силен и не горчи като изкуствения ванилин( макар че и това е изкуствено) кое още не намираш в магазините?
0
0
Лозка
Лозка
16.07.2013 07:35
не съм го направила още, но някои от продуктите ги няма в магазина
0
0