Мозък с масло

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
308
288
07/11/2012
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 478
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки мозък - 150 гр.
  • прясно мляко - 20 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • керевиз - 10 гр.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • черен пипер
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В около половин литър студена вода се слагат морковите, керевиза, малко масло и подправките. В тази смес се вари мозъка.

Свареният мозък се нарязва на малки парчета, като може да се обели. Залива се със стопеното и горещо масло. Овкусява се с малко подправки и се поръсва с магданоз.

Сервира се с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар