Паниран бекон

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
341
292
31/12/2016
"Който го е страх от калории, да си дъвче салатите - ние залагаме на паниран бекон "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бекон - 700 г пушен
  • оцет - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мазнина - за пържене
  • сухари - счукани
  • лук - 1 глава
  • карамфилчета - няколко бр.
  • захар - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - няколко зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете бекона във вода и го оставете да престои така 1 нощ.

След това го сложете в тенджера, залейте с 4 ч.ч. чиста вода и добавете главата лук, в която предварително сте заболи карамфилчетата. Добавете дафиновия лист, оцета и няколко зърна черен пипер. Сложете капак и сложете тенджерата в загрятата фурна, варете около 1 час.

Извадете бекона и след като изстине го нарежете на филии. Карамелизирайте захарта и с непрекъснато разбиване добавете разбитите яйца.

Потопете нарязания бекон първо в яйцата, след това в счукан сухар и изпържете в силно сгорещено олио.

Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар