Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Задушено пиле с бекон, босилек и маслини

Задушено пиле с бекон, босилек и маслини

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Задушено пиле с бекон, босилек и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5
"Ароматно ястие за ценителите на добрата кухня, които държат на най-доброто"

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр. (нарязано на части)
  • домати - 3 ч.ч. (обелени и ситно нарязани)
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • бяло вино - около 3/4 ч.ч.
  • мащерка
  • маслини - 1 ч.ч. (без костилки)
  • босилек
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • бекон - 1 ч.ч. ситно нарязан
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте нарязаното пиле, подсушете го и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в тенджера и изпържете пилето до златисто.

Извадете го и излейте половината мазнина от тенджерата. В останалата част запържете ситно нарязания лук, добавете нарязания чесън и пържете още около минута.

Върнете парчетата пиле в тенджерата, прибавете бульона, доматите, дафиновия лист, мащерката и няколко зърна черен пипер.

Оставете да заври на силен огън, след което го намалете и гответе около 45 минути или докато пилешкото стане готово.

Около 20-тата минута прибавете маслините, а малко преди да свалите от огъня - ситно нарязания пресен босилек.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: