Супа от елда и гъби

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
805
11/12/2016
"Издигнете здравословното хранене на едно ново ниво с тази супа от елда и гъби "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 644
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • елда - 150 г
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - 1/2 връзка
  • червен пипер - 1 ч.л. по желание
  • олио - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - по желание и на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте елдата и я отцедете.

Загрейте в тенджерка олиото и запържете скълцания праз и моркови, като добавите сол. Добавете след 2 минути нарязаните гъби и запържете и тях.

Поръсете с червения пипер, индийското орехче, разбъркайте и бързо долейте гореща вода на око. Сипете гречката и варете, като може да добавите и още сол.

Когато елдата се свари, супата е готова и може да я овкусите с черен пипер и скълцан магданоз.

Тази супа е изключително вкусна и хранителна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар