Маршмелоус

фифи
фифи
Новак
30/01/2012
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 859
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • желатин - 20 г
  • захар - 200 г
  • мед - 100 г
  • сол - 5 г готварска
  • лимонена киселина - 3 г
  • вода - 100 мл студена
  • ароматизатори
  • сладкарска боя - по избор и желание
  • нишесте - царевично, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте желатина с 1/2 от студената вода и оставете да набъбне. Другата част от водата, захарта, меда и лимонената киселина загрейте в съд на котлона, докато сместа кипне. Оставете я да поври за около 8 минути.

Махнете от котлона, разбъркайте с 2 с.л. ванилова есенция или друг аромат, а може да добавите и овкусител по желание. Внимателно започнете да сипвате на тънка струйка захарната смес към желатина, като разбивате с миксер. Ако искате да прибавите цвят към бонбоните, разбъркайте и с малко сладкарска боя.

Биенето продължава дълго - около 15 минути, докато се образува гъста и плътна пенеста смес. Застелете тава с фолио, сипете сместа и сложете да престои в хладилник, докато стегне (12-24 часа).

След това покрийте кухненския плот с царевично нишесте и обърнете стегналата се смес. Внимателно отстранете фолиото и изрежете желаните от вас форми на бонбоните Маршмелоу.

Рейтинг

5 7
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Marin Nedev
Marin Nedev
27.11.2013 17:20
1Не става ясно желатина след набъбването разтапя ли се и се преминава към смесване и разбиване или направо към набъбналия желатин се добавя сместа и се разбива?
0
0
Кулинар
Кулинар
28.11.2013 10:07
Набъбналият желатин не се разтапя, а направо се разбива с топлата медена вода.
0
0
Набъбналия желатин разтапя ли
Набъбналия желатин разтапя ли
27.11.2013 17:17
Набъбналия желатин разтапя ли се и тогава се разбива с другата смес,или към набъбналия желатин ,направо се налива останалата смес и същевременно се разбива?
0
0