Крехки свински късчета с ориз

27/01/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 372
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове, посолете го, овкусете с черен пипер и разбъркайте. Полейте с виното и оставете да се овкуси за 1 час.

Загрейте 3 с.л. мазнина и сложете свинското да се запържи равномерно, като добавите и прясно изцеден лимонов сок.

След това го извадете, сипете останалите 2 с.л. мазнина и запържете предварително изплакнатия и отцеден ориз.

Овкусете го със сол и черен и червен пипер, разбъркайте с доматеното пюре и го прехвърлете в тава.

Отгоре разпределете свинското, полейте с горещия бульон и сложете внимателно тавата в печката.

Пече се в предварително загряна умерена фурна, докато оризът попие водата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар