Начин на приготвяне
Накиснете желатина предварително във вода за 20-30 минути, за да набъбне. След това го разтопете без да завира. Пригответе си малка правоъгълна тава.
Разбийте течната сметана на пухкав крем и добавете захар на вкус и крема сиренето. При непрекъснато разбиване и съвсем бавно долейте 1/2 от разтопения желатин.
Намажете дъното и стените с малко от крема. Отгоре направете ред бисквити, потопени за кратко в прясно мляко и рома, пласт от сметановия крем, плодове, отново бисквити и така до изчерпване на количествата.
Другата половина от желатина залейте върху тортата и разпръснете дребни или нарязани меки плодове.
Сложете бисквитена торта с плодове за 3-4 часа в хладилник, след това я обърнете в поднос, като за кратко потопите тавата в гореща вода преди това, за да се отпусне желатинът. Ако ви е останал сметанов крем, може да намажете с него тортата отстрани.