Пенерлия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Пенерлия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 брой + 3 броя за плънката
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете стритата мая, яйцето, солта, захарта и олиото. Бъркайте и долейте водата. Постепенно замесете меко тесто и разточете на кръгла кора, като набрашните.

В друга купа разбъркайте яйцата за плънката с натрошеното сирене. Намажете кората с разтопеното маслото, покрийте се със сиренето и яйцата и навийте на руло. От него изрежете парчета с дължина около 4-5 пръста.

Всяко парче потопете от едната страна в брашно и ги нареждайте в намазнена тава на разстояние едно от друго.

Оставете приготвената питка да втаса на топло, след което върху всяко цилиндърче поставете по парченце масло.

Пенерлията се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом питата с масло и сирене е готова, се изважда и се напръсква с вода. Увива се хубаво с кърпа, за да се задуши.

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: