Пенерлия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
23/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 157
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • яйца - 1 брой + 3 броя за плънката
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете стритата мая, яйцето, солта, захарта и олиото. Бъркайте и долейте водата. Постепенно замесете меко тесто и разточете на кръгла кора, като набрашните.

В друга купа разбъркайте яйцата за плънката с натрошеното сирене. Намажете кората с разтопеното маслото, покрийте се със сиренето и яйцата и навийте на руло. От него изрежете парчета с дължина около 4-5 пръста.

Всяко парче потопете от едната страна в брашно и ги нареждайте в намазнена тава на разстояние едно от друго.

Оставете приготвената питка да втаса на топло, след което върху всяко цилиндърче поставете по парченце масло.

Пенерлията се пече за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Щом питата с масло и сирене е готова, се изважда и се напръсква с вода. Увива се хубаво с кърпа, за да се задуши.

Рейтинг

5 5
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар