Пуешки пържоли на скара

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
17/01/2012
"А защо не разнообразите менюто си с тези ароматни пуешки пържоли на скара, мариновани във вкусна медена марината?"
Приготвяне45 мин.
Готвене75 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 785
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 4 пържоли от гърдите или от бутовете
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • соев сос - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки пресован
  • мазнина - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пуешкото между 2 парчета прозрачно фолио. Натъркайте ги със сол и черен пипер и ги залейте с прясното мляко.

Оставете така да престоят за 3 часа, след което ги отцедете за половин.

Загрейте скарата. Разбъркайте заедно соевия сос, мазнината, счукания чесън и мед.

С помощта на четка намазвайте хубаво всяка пържола от двете страни и я мятайте на скарата, която не трябва да е много силно загряна.

Така запечете пуешките пържоли от двете страни, а готовите прибирайте в йенски съд с капак, за да се задушат.

Поднесете със зеленчукова салата.

Дървен чук за месо, квадратен
Приготвяй си тази рецепта с:
Дървен чук за месо, квадратен
3.49 лв.
Виж ››

Най-важното при приготвянето на пържолите е тяхното окрехкотяване, което е детска игра с този квадратен дървен чук за месо.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
сполучлива рецепта
0
0