Солени кифлички с кашкавал и сирене

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
6
7k
Солени кифлички с кашкавал и сирене1 / 2
13/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви20 мин.
Общо50 мин.
Порции25-30 бр.
"Вадете тефтера и записвайте Идеалните солени кифлички се правят с много мерак и по ето тази рецепта на нашата кулинарка Роси Иванова"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко и постепенно го разбъркайте в купа с солта, настърганите кашкавал и сирене. Разтопете маслото и прибавете към останалите продукти.

Заедно с него добавяйте и брашно и замесете хубаво тесто. Покрийте го с фолио или кърпа и го оставете в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

Сложете тестото на плота, разделете го на 10 топки. Всяка топка разточете на кръг, нарежете първо на 4, после още на 4.

Всеки триъгълник завийте на кифличка и ги нареждайте в намазнена тава. Намажете навитите кифличките със смес от разбито яйце с малко вода и сложете да се пекат в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 12
4 7
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка: