Шаран с кисело зеле и ориз на фурна

06/12/2011
"Свинското демоде, новата класика в кухнята е шаранът!"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 386
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 брой
  • зеле - 1 кисела зелка
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - изцеден лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана, посолете го и го накиснете с лимонов сок да стои, докато приготвяте останалите продукти за ястието.

Нарежете на ивици киселата зелка и я сложете да се пържи в олиото. Щом зелето омекне, добавете ориза и долейте 1 ч.ч. гореща вода.

Задушавайте, докато течността се изпари. Овкусете с малко сол и черен пипер и я прехвърлете в тава. Сложете отгоре шарана, полейте го с 2-3 с.л. олио.

Долейте в тавата 1/2 ч.ч. гореща вода и сложете да се пече на умерено силна фурна. По желание може да добавите др. подправки на вкус. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар