Баница с точени кори

05/12/2011
"За приготвянето на тази баница не се иска майсторлък, а хитрост. И резултатът е повече от отличен!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 341
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с олиото, слага се натрошеното сирене, добавя се киселото мляко, в което предварително е сложена сода бикарбонат и накрая газираната вода.

Тавата (да не се използва с тефлоново покритие) се намазва с мазнина и на места се слагат топчета от плънката, за да не се отлепи при обръщането накрая.

В намасленатa тавичка редим корите, като можем да ги накъсваме на парчета. Всеки ред кори се залива с 3-4 супени лъжици от сместа.

Най-горният ред се полива с олио. Притиска се добре по краищата. Баницата се слага да се пече в добре загрята фурна в продължение на 30-35 минути.

След изваждане, баницата заедно с тавата се обвива в хартия и се обръща върху три празни буркана, до охлаждането и до температурата за сервиране.

Така баницата остава бухнала и след изстиването и.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 12
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мими
мими
03.11.2012 08:48
Тази баница стана перфектно ! Рецептата е много сполучлива !Супер е !!!
4
0
Елена
Елена
07.01.2012 11:32
Изпробвах тази рецепта, СУПЕР е.Препоръчвам я на всички.
5
0