Баница с точени кори

Баница с точени кори
05/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
"За приготвянето на тази баница не се иска майсторлък, а хитрост. И резултатът е повече от отличен!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с олиото, слага се натрошеното сирене, добавя се киселото мляко, в което предварително е сложена сода бикарбонат и накрая газираната вода.

Тавата (да не се използва с тефлоново покритие) се намазва с мазнина и на места се слагат топчета от плънката, за да не се отлепи при обръщането накрая.

В намасленатa тавичка редим корите, като можем да ги накъсваме на парчета. Всеки ред кори се залива с 3-4 супени лъжици от сместа.

Най-горният ред се полива с олио. Притиска се добре по краищата. Баницата се слага да се пече в добре загрята фурна в продължение на 30-35 минути.

След изваждане, баницата заедно с тавата се обвива в хартия и се обръща върху три празни буркана, до охлаждането и до температурата за сервиране.

Така баницата остава бухнала и след изстиването и.

Рейтинг

5 12
4 7
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: