Каша от саздърма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Каша от саздърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Кажете сбогом на пилешката каша, защото в сърцето ви има място само за тази ароматна каша от саздърма"

Необходими продукти

  • саздърма - 500 г
  • праз - 3 стръка
  • брашно - 4 с.л.
  • мазнина - 2 к. ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме праза на дребно. Задушаваме го в мазнина до извиране на водата и разбъркваме с червения пипер.

Прибавя се брашното и се запържва. Разреждаме с разтворения бульон във вода и варим с дребно нарязаната саздърма, като непрекъснато бъркаме докато се получи желаната гъстота.

Отстраняваме от огъня и подправяме с черен пипер и сол по вкус.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: