Каша от саздърма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
28/09/2016
"Кажете сбогом на пилешката каша, защото в сърцето ви има място само за тази ароматна каша от саздърма"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 997
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • саздърма - 500 г
  • праз - 3 стръка
  • брашно - 4 с. л.
  • мазнина - 2 к. ч.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измиваме, почистваме и нарязваме праза на дребно. Задушаваме го в мазнина до извиране на водата и разбъркваме с червения пипер.

Прибавя се брашното и се запържва. Разреждаме с разтворения бульон във вода и варим с дребно нарязаната саздърма, като непрекъснато бъркаме докато се получи желаната гъстота.

Отстраняваме от огъня и подправяме с черен пипер и сол по вкус.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар