Начин на приготвяне
Сварете картофите, като ги оставите твърди. Настържете ги на ренде, заедно с моркова и лука. Спанака почистете и го бланширайте за няколко минути във вряща вода.
Отцедете го добре и го накълцайте на ситно. Нарежете чушките на възможно най-фини продълговати пръчици и смесете всички зеленчуци в купа.
Подправете със сол и черен пипер, полейте с малко мазнина и чукнете 2 яйца. Добавете малко каша от размито в прясно мляко брашно, колкото да се получи леко течна консистенция на зеленчуковата смес.
С помощта на черпак гребвайте от сместа и сипвайте върху намазнен и нагорещен тефлонов тиган. Всяка палачинка поръсвайте с малко галета и щом се опече от едната страна, обръщайте внимателно и от другата.