Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Салата Руски борш

Салата Руски борш

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Салата Руски борш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Цветна, интересна, нестандартна - салата Руски борш"

Необходими продукти

  • картофи - 3 броя
  • цвекло - 1 глава червено (малка)
  • моркови - 2 броя, средни
  • грах - 150 г замразен
  • лук - 5 - 6 стръка див
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, но нека останат по-твърди. Бланширайте граха и нарязаните на ситни и равни кубчета моркови.

Червеното цвекло се бели и се нарязва на същите малки кубчета. В голяма купа се объркват цвеклото, картофите, морковите, всички нарязани на еднакви кубчета, заедно с граха.

Салатата се овкусява с оцет и олио, поръсва се със сол и черен пипер на вкус и се поднася в чиния с накълцан див лук отгоре.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: