Кавърма по копривщенски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
Кавърма по копривщенски2 / 2
27/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Здравето, дълголетието и доброто разположение на духа са в пряка зависимост от храната и всички те ще бъдат в хармония с тази кавърма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете бялото пилешко месо на кубчета и го овкусете със сол и черен пипер. Загрейте олио в тиган и запържете предварително отделените лучени кръгчета и накълцан чесън. Добавете пилешкото, а след малко прибавете и почистените и нарязани гъби.

Когато месото се запържи, сипете доматено пюре, разтворено в 100 мл вода, червеното вино и нарязаните на ивички печени чушки. Овкусете с чубрица и щипка кимион.

Разпределете сместа в гювечета и ги сложете да се пекат около 10 минути, след като фурната загрее. Извадете ги и чукнете по едно яйце. Върнете и доопечете.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: