Шпикована плешка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
26/11/2011
"Нищо не разведрява атмосферата така, както добре приготвена и току що извадена от фурната сочна плешка!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 803
  • Преглеждания за месеца256
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се почиства от тлъсти части и ципи при нужда, посолява се, натърква се с малко черен пипер и по повърхността му се правят прорези на дълбочина за шпиковането.

Нарежете на продълговати парченца морковите, целината, скилидките чесън и шпиковайте свинското с тях, както и с черния пипер, бахара и резени бекон.

Полейте го с 50 мл ракия. Покрийте го и го сложете за 1 час в хладилника. Загрейте мазнина в тиган с широко дъно и запържете свинското равномерно.

След това го прехвърлете в подмазнена тава, долейте 100 мл гореща вода и 100 мл червено вино и сложете да се пече в умерена фурна до готовност, като се обръща.

По желание в тавата може да добавите предварително запържени зеленчуци по избор.

Чук за месо с брадвичка-39%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.99 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
жени русева
жени русева
25.10.2012 12:01
уникално стана ,толкова крехко и вкусно
0
0