Карамелизиран лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
25/11/2011
"Видът не е всичко, но вкусът е! Да ви е сладко!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо248 581
  • Преглеждания за месеца8105
  • Преглеждания за седмицата34
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - около 100 мл или повече
  • захар - 1 - 2 с.л. (по предпочитание)
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци.

Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар.

Добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари.

По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността.

Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
10.78 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Геновева
Геновева
24.03.2020 17:55
Обожавам такъв лук...
0
0
Нали
Нали
11.11.2019 15:57
Много обичам карамелизиран илу пържен лук, най - скоро време ще пробвам и ще кача снимка.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:50
И само лук ли>Не е ли с нещо месно?
8
3