Печено пиле на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Една от най-старите и изпитани рецепти за Печено пиле на фурна! Достигнала е до нас, защото е великолепна и незабравима! Носи топли спомени и нови приятни емоции!"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле, по - голямо
  • масло - 1/2 пакетче
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • вода - 100 мл топла
  • магданоз - 1/2 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, разбъркайте го със сухия магданоз, мащерка и червения пипер и го сложете в камерата отново да се стегне.

След това го нарежете на плоски парченца и ги натъпчете между кожата и месото на пилето, което предварително сте натъркали със сол и черен пипер отвътре и вън.

Сложете пилешкото в намазнена тава, на дъното на която сте сложили стръкове пресен магданоз. Залейте пилето с бялото вино и малко топла вода, намажете го по кожата с масло и го сложете да се изпече в предварително загряна умерена фурна, като от време на време го поливате със соса от тавата.

Рейтинг

4.7
59
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ели Маринова
Ели Маринова
Тази рецепта ми хареса и не е трудна за направа.
13.02.2012 18:49
2