Млечна майонеза

ИларияИлария
Мастър Шеф
373
14
205
22/11/2011
"Лека млечна майонеза без яйца, която можете да си приготвите и сами!"
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102 909
  • Преглеждания за месеца1946
  • Преглеждания за седмицата632
  • Коментари6 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в подходящ съд прясното мляко, олиото, солта, захарта, лимонтозу (или лимоновият сок). Всички продукти трябва да са с еднаква стайна температура.

Сложете пасатора на дъното на съда и започнете да разбивате първо на ниска, а след малко и на висока степен плавно изтеглете пасатора нагоре.

Щом майонезата се сгъсти, добавете горчицата. Доразбийте млечната майонеза и съхранявайте в хладилник. По желание може да добавите различни подправки и чесън на прах.

Рейтинг

5 8
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Lou Cifer
Lou Cifer
25.12.2018 10:12
Получи се с една идея по - мека от очакваното. При майонеза с яйца, гъстотата ми е по - голяма?
1
0
tikoev
tikoev
11.10.2014 13:04
Стана супер! Сложих малко повече сол и лимонтозу! Благодаря ви за рецептата!
4
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 21:10
това щях да кажа и аз че се нуждае от малко повече сол и лимонтозу за идеален вкус :)
3
0
Крис
Крис
30.05.2014 17:38
стана много добре! благодаря за рецептата. стегна добре, а като добавих и малко кисело мляко стана много лек и хубав сос за салати ;)
Поздрави
4
3