Пъстър ориз със зеленчуци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
14/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене55 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо950
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загряния зехтин запържваме наситнената глава лук, пресования чесън и морковите, докато омекнат.

Добавяме целината и селърито, разбъркваме и прибавяме почистения и измит ориз, изчакваме да стане стъклен, сипваме граха и водата. Оставяме на среден огън за 10 минути, прибавяме наситнения копър и разбъркваме. Овкусяваме със сол и пипер и прехвърляме в тава.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато оризът поеме водата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар