Компот от праскови

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
21/11/2011
"Беше време, когато всички слагахме компоти!"
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции12-15 буркана
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо72 918
  • Преглеждания за месеца3619
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • праскови - 5 кг добре узрели
  • захар - 2 кг
  • вода - около 4 л
  • канела - пръчки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре прасковите, като търкате с длани, за да се отстрани мъхестата им част. Разрежете ги на 4, махнете костилките и по желание ги нарежете на по-малки парчета.

Напълнете приготвените буркани, сложете по малка пръчка канела по желание и по 4-5 с.л. захар във всеки буркан. Друг вариант е да добавите стръкче индрише.

Долейте вода в бурканите до основата на гърлото, затворете ги и сложете да се варят за 15 минути, след като кипнат.

Водата в съда трябва да покрива бурканите. По същия начин може да приготвите и компот от нектарини.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 9
4 3
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Димова
Много вкусен компот, ние правим компота с нарязани на парченца праскови.
0
0
милка
милка
28.07.2014 19:32
Защо на общото заглавие пише, без варене, като вконкретните рецепти и компота от праскови и от круши се варят 15 мин.?
0
2