Пържен хек

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
20/11/2011
"Този хек се приготвя толкова бързо, че бирата няма време да изстине!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 406
  • Преглеждания за месеца425
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • хек - 6 парчета
  • мащерка - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л. лют
  • червен пипер - 2 ч.л. сладък
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • галета - 2 с.л. или брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете почистената и нарязана риба и я оваляйте в смес, приготвена от всички подправки и галетата (брашното).

Загрейте мазнина в тиган, овалвайте всяко парче хек и го пускайте да се изпържи. Отцедете готовата риба върху ниска решетка с кухненска хартия отдолу.

Рейтинг

5 8
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
камен
камен
07.05.2012 22:12
с тая мащерка става много гадно...има вскус на чай. Аз лично за да не хвърля рибата я ядох без панировката
6
2