Печена тиква със сладко

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
248
50
803
19/11/2011
"Любим десерт, с който няма да пропуснем да почерпим гостите си "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 487
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • захар - 1 ч.ч.
  • сладко - от дюли, портокали, мандарини, ябълки
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 2 - 3 с.л. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете тиквата, обелете я и я нарежете на парчета. Парчетата може да надупчите леко с вилица и ги наредете в тава.

Разтворете 1 ч.ч. захар в топла вода, колкото да се покрие тиквата до 1/3 от височината й и долейте в тавата.

Парчетата тиква хубаво намажете отгоре със сладко, поръсете с щипка канела всяко парче и с малко орехи. Сложете да се пече в предварително загряна на 180 градуса фурна за 30-40 минути.

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар