Месо с чили за юнаци

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
06/07/2016
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • свинско месо - 250 г
  • боб - 2 консерви с доматен сос
  • лук - 3 глави наситнен
  • чесън - 4 скилидки пресовани
  • белени домати - 2 консерви
  • чушки - 1 бр. зелена, нарязана на тънки ивици
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 500 мл месен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • чили - 2 с.л. на прах
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в сгорещеното олио заедно с наситнените глави лук и пресования чесън.

Прибавяме бульона и намаляваме котлона на среден огън, оставяме да се готви за 30 минути.

В малко топла вода разстваряме брашното и чилито и ги прибавяме към месото.

Постепенно прибавяме доматеното пюре, доматите и чушката, готвим още 30-40 минути.

Добавяме боба и овкусяваме на вкус със сол, черен пипер и риган, след като къкри още 15-20 минути е готова за сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар