Начин на приготвяне
Загрейте мазнината в тиган и задушете накълцания праз, след което прибавете нарязания бекон или шунка. Запържете за кратко и махнете от котлона. Добавете сол и черен пипер на вкус.
През това време сложете картофите хубаво да се сварят в подсолена вода, но трябва да останат цели, за да се настържат. Обелете ги и ги настържете. Сложете желатина да набъбне, разтопете го и го разбъркайте с крема сиренето и майонезата.
Пригответе си форма с махащи се стени. На дъното намажете малко от майонезената смес. Отгоре хубаво поръсете с пласт настъргани картофи, натрошено сирене, ред праз и бекон, тънко нарязани на филийки кисели краставички и яйца и малко майонеза. По желание добавете подправки на вкус.
Следва отново ред картофи и продуктите в същия ред. Готовата торта се намазва с майонезата и се слага за няколко часа в хладилника, за да стегне. Прави се украса по избор, след като се махне от тавата и се обърне.
Коментари