Начин на приготвяне
Разбъркайте каймата с подправките, ситно накълцания салам или друг колбас, доматеното пюре, галетата и яйцето. Омесете добре и овкусете със сол.
Пригответе гъсто картофено пюре от картофите и 1 с.л. масло + подправки или използвайте готово картофено пюре.
Застелете правоъгълна тава с хартия за печене и може леко да я намазните. Разпределете 1/3 от каймата на равен пласт, поръсете с малко кашкавал и разстелете 1/3 от пюрето на равен пласт.
Продължете така още 2 пласта и завършете картофената торта с пюре. Разпределете отгоре малки филийки масло и сложете да се пече в загрята умерена фурна така приготвената картофена торта.
Малко преди Солената торта с кайма и картофи да е готова, поръсете с настърган кашкавал и галета. Запечете до приятен загар.