Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с кайма и картофи

Солена торта с кайма и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Солена торта с кайма и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • колбас - 150 г салам по избор
  • яйца - 1 брой
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - млян
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол
  • картофи - 1, 2 кг или 1 кг готов картофено пюре
  • галета - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г настърган
  • масло - 1 малко пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте каймата с подправките, ситно накълцания салам или друг колбас, доматеното пюре, галетата и яйцето. Омесете добре и овкусете със сол.

Пригответе гъсто картофено пюре от картофите и 1 с.л. масло + подправки или използвайте готово картофено пюре.

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене и може леко да я намазните. Разпределете 1/3 от каймата на равен пласт, поръсете с малко кашкавал и разстелете 1/3 от пюрето на равен пласт.

Продължете така още 2 пласта и завършете картофената торта с пюре. Разпределете отгоре малки филийки масло и сложете да се пече в загрята умерена фурна така приготвената картофена торта.

Малко преди Солената торта с кайма и картофи да е готова, поръсете с настърган кашкавал и галета. Запечете до приятен загар.

Рейтинг

4.1
54
41
33
20
10
Дай твоята оценка: