Туршия от червени домати

Георгия
Георгия
Новак
21/07/2009
"На бас, че не сте приготвяли туршия от червени домати!"
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо35 200
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три литрови буркани подреждаме равномерно добре узрели червени домати и всичките подправки измити и подсушени. Покриваме с пластмасови капачки и ги оставяме да престоят най - малко 12 ч.

Приготвяме саламурата от водата и солта, която кипваме и оставяме да се изстуди.

След като бурканите с доматите и поправките са престояли необходимото време ги заливаме със студена саламура, затваряме капачките и ги слагаме на студено място.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Milena Mitte
Milena Mitte
12.10.2013 15:44
по принцип си я копувам готова от руския магазин "Берьозка" и вътре имаше лозов лист,дафинов лист ,чер пипер и беше приятно киселка,незнам дали това ще да е подобна на нея
1
0
надя
надя
26.07.2010 21:41
Забравих хряна като консервант.
0
0
надя
надя
26.07.2010 21:35
Листата от вишна и касис са консерванта. Изпробвала съм го.
0
1