Туршия от червени домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
21/07/2009
"На бас, че не сте приготвяли туршия от червени домати!"
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38 411
  • Преглеждания за месеца776
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В три литрови буркани подреждаме равномерно добре узрели червени домати и всичките подправки измити и подсушени. Покриваме с пластмасови капачки и ги оставяме да престоят най - малко 12 ч.

Приготвяме саламурата от водата и солта, която кипваме и оставяме да се изстуди.

След като бурканите с доматите и поправките са престояли необходимото време ги заливаме със студена саламура, затваряме капачките и ги слагаме на студено място.

Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Масивна дървена дъска с улей - за рязане и сервиране
8.29 лв.
Виж ››

Страхотна дървена дъска с удобна елипсовидна форма - подходяща не само да режете на нея, но и да поднасяте красиво нарязаните мезета.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Milena Mitte
Milena Mitte
12.10.2013 15:44
по принцип си я копувам готова от руския магазин "Берьозка" и вътре имаше лозов лист,дафинов лист ,чер пипер и беше приятно киселка,незнам дали това ще да е подобна на нея
1
0
надя
надя
26.07.2010 21:41
Забравих хряна като консервант.
0
0
надя
надя
26.07.2010 21:35
Листата от вишна и касис са консерванта. Изпробвала съм го.
0
1