Баварски кекс

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
504
959
469
25/07/2016
"Черпим с вкусен и ароматен кекс, както го приготвят в Бавария! Кафето е от вас!"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 945
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналото масло със захарта до побеляване и прибавяме жълтъците един по един.

Добавяме орехите, наситнените смокини и пресятото с бакпулвера брашно, размесваме добре и добавяме разбитите на сняг белтъци, като разбъркваме внимателно, за да не спаднат.

Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма и го печем в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар