Руарака

16/06/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене100 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо237
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг от плешка, нарязано на кубчета
  • домати - 4 бр. обелени и нарязани на ситно
  • олио - 2 с.л.
  • чушки - 1 бр. зелена (нарязана на ситно)
  • лук - 1 глава нарязан на ситно
  • джоджен - 2 с.л. нарязан на ситно
  • сушени кайсии - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината олио запържваме месото за кратко на силен огън.

В останалото олио запържваме лука, доматите, чушката, джоджена и оставяме соса да ври на силен огън за 5 минути.

Прибавяме соса към месото, добавяме кайсиите и доливаме вода, така че да покрие месото.

Готвим на слаб огън, да къкри за 1 час, посоляваме и овкусяваме с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар