Начин на приготвяне
Към пресятото брашно добавяме размитата в малко топло мляко мая със захар, разбъркваме и прибавяме малко по малко прясното млякото, захарта, яйцето, маслото и солта. Замесваме меко тесто, която оставяме да втаса за 40 минути. Месим втасалото тесто и го разточваме на правоъгълна кора.
За плънка:
В купа разбъркваме маковото семе с маслото, захарта, яйцето и прясното мляко и тази смес разпределяме равномерно върху разточената кора, която после завиваме на руло.
От полученото руло режем парчета с широчина 2 см и ги редим в тава, застлана с хартия за печене, оставяме пак да втаса за 20 минути.
Печем охлювите в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златист цвят, вадим ги и ги охлаждаме.
Глазура:
Разбиваме пудрата захар с водата и с получената глазура мажем охладените охлюви.