Ezine.bg»Рецепти»Паста»Канелони със спанак и извара

Канелони със спанак и извара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Канелони със спанак и извара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2-3
"Не може да не се влюбите в това ястие, просто няма начин, толкова е вкусно"

Необходими продукти

  • паста - 8 броя канелони
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л. пълна
  • спанак - 300 г, пресен или замразен, нарязан на ситно
  • извара - 150 г
  • пармезан - 25 г настърган
  • бекон - 100 г, нарязан на малки парчета
  • сметана - 2 с.л.
  • яйца - 2 броя, леко разбити
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
  • масло - 1 с.л. с връх, за соса
  • брашно - 1 с.л. с връх, за соса
  • прясно мляко - 300 мл, за соса
  • индийско орехче - 1/2 ч.л., за соса
  • пармезан - 25 г настърган, за соса
  • горчица - 1 с.л. деликатесна, за соса
  • дафинов лист - 2 листа, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите плънката за канелоните, разтопете маслото в тиган и задушете спанака за 2-3 минути. Бъркайте, докато се изпари цялата течност.

Отнемете от котлона и прибавете изварата, пармезана, ситно нарязания бекон, сметаната и яйцата. Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер на вкус и объркайте плънката добре.

Сварете канелоните (за около 10-12 мин.) в кипнала вода в голяма тенджера, заедно с 1 с.л. олио. Трябва да омекнат, но да запазят цялост.

Разтопете маслото за соса в тенджерка и запържете в него за минута-две брашното. Постепенно добавете прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Добавете дафиновите листа, сол, индийско орехче и горчицата. Разбъркайте за няколко минути и го отнемете от котлона.

Напълнете с плънката канелоните, като използвате шприц. На дъното на тава залейте малко от соса и върху него редете плътно канелоните.

Покрийте ги обилно с останалия сос. Поръсете с пармезана и сложете да се пече в предварително загрята фурна за 40 минути. При поднасяне може да поръсите с пармезан и босилек.

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: