Супа топчета по мексикански

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
906
12
325
13/10/2011
"Супа, която напълно оправдава пикантната слава на Мексиканската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 026
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.

През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.

След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар