Супа топчета по мексикански

13/10/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
"Супа, която напълно оправдава пикантната слава на Мексиканската кухня "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 156
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и сложете да се запържи 1 и 1/2 ч.ч. от лука и 1/2 от чесъна. След около 5 минути добавете бульона, доматите и дафиновите листа. Щом заври, похлупете и оставете да къкри за 20-тина минути.

През това време смесете каймата, галетата, яйцето, прясното мляко, останалия лук и чесън и овкусете със солта, черния пипер, кимиона и половината от магданоза. От каймата оформете топчета с големина на орех и ги оваляйте в брашно.

След това ги добавете заедно с ориза в супата. Намалете котлона, похлупете и оставете супата да ври до сваряване на ориза и топчетата - за около 20 минути. Махнете готовата супа от котлона и добавете останалия магданоз и сол и черен пипер на вкус.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар