Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Варен паламуд по градинарски

Варен паламуд по градинарски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Варен паламуд по градинарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • лимои - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • целина - ½ глава
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата и я измиваме, овкусяваме я със сол и черен пипер и я оставяме да престои на хладно за 1 час.

В дълбок съд върху котлона слагаме водата и олиото да заврат и в тях сваряваме нарязаните на ситно зеленчуци.

Когато зеленчуците омекнат, слагаме и рибата да се свари.

Сервираме рибата с продълговата чиния със сос от размитото брашно във вода и сока на лимона, които сме сварили предварително.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: