Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Браунис с карамелизирано мляко

Браунис с карамелизирано мляко

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Браунис с карамелизирано мляко1 / 2
26/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
230 мин.
"Ако трябва да отидем на самотен остров и да изберем какво да вземем с нас, ще е двойна порция от този браунис"

Необходими Продукти

  • масло - 115 г, нарязано на кубчета
  • шоколад - 170 г натрошен натурален
  • какао - 3 с.л.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 200 г
  • брашно - 140 г
  • ванилия
  • кондензирано мляко - 1 консерва за дулсе де лече (dulce de leche) (100 г)
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 175 градуса и застелете тава с хартия за печене. Оригиналната рецепта е с правоъгълна тава, но аз използвах овална.

Разтопете маслото, шоколада и какаото заедно на слаб огън при непрекъснато бъркане. Оставете леко да се охлади. Разбийте на пухкав крем яйцата и захарта и добавете постепенно шоколадовата смес.

При непрекъснато бъркане добавяйте брашното с ванилията и бъркайте до получаване на гъсто кексово тесто. Накрая прибавете и орехите. Изсипете сместа в тавата, а отгоре с лъжица разпределете от дулсе де лече.

С помощта на нож разбъркайте по повърхността, за да се смеси млечния карамел и кексовата смес. Сложете брауниса с карамел да се изпече за около 35 минути, но не го препичайте, защото вътрешността му трябва да остане влажна.

За да приготвите дулсе де лече сложете 1 консерва (затворена) кондензирано мляко да ври на слаб котлон за 3-4 часа. Периодично доливайте вода в съда, защото консервата трябва да е покрита през цялото време. В противен случай може да се получи бомбаж. Оставете да изстине напълно с водата и я отворете, когато е напълно охладена.

Рейтинг

4.6
56
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vhxe
vhxe
С
24.03.2013 09:49
ефросия
ефросия
не съм го приготвяла без орехи, но мисля, че няма да има проблем. Успех :)
03.03.2012 14:03
не знам
не знам
дали може без орехи ?
03.03.2012 11:07