Родопски колаци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5018k
Родопски колаци1 / 6
25/09/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-12 бр.
"Като всяка рецепта от Родопския край и тези колаци са уникално вкусни. Стават страхотни и мислим, че и на вас ще ви харесат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка високопроцентно
  • брашно - около 500 г
  • сода - 1 к.л. пълна бикарбонат
  • сол - 1 ч.л.равна
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по-гъсто кексово тесто, като при нужда се добавя още малко брашно.

Оставете да престои за 10 минути. Загрейте сач или тефлонов тиган, капнете няколко капки мазнина и изсипете непълен черпак от сместа. Не я разстилайте като палачинка, а само я изравнете леко отгоре.

Готовите колаци се обръщат да се изпекат и от другата страна. Още топли се мажат с масло и се поднасят с мед, сладко или гарнитура по желание.

Рейтинг

4.7
514
43
31
20
10
Дай твоята оценка: