Макарони с кайма на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
366
2k
5
7k
25/11/2018
"Тези макарони се приготвят само за 15 минути и след като се изпекат са истинска вкусотия за цялото семейство"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
36 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо156 726
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена36

Необходими Съставки

  • макарони - 1 пакет (400 - 500 г) спирали (фузили) или др. вид плоски
  • кайма - 300 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 6 печени (зелени и червени)
  • домати - 100 - 200 г от консерва
  • кашкавал - 200 г настърган
  • олио - 5 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете макароните предварително в подсолена вода с 1 с.л. зехтин. Загрейте останалия зехтин и запържете последователно накълцаните ситно лук, чесън, настърганите фино моркови и дребно нарязаните печени чушки.

Щом омекнат, добавете предварително овкусената със сол, черен пипер и риган кайма. Разбъркайте, докато и тя се запържи и добавете доматите. Добавете още подправки на вкус. След 5 минути махнете соса от котлона.

В тава изсипете макароните, залейте със соса, объркайте всичко, поръсете с кашкавала и сложете да се изпече до златист загар.

Рейтинг

5 19
4 6
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Краси Кръстев
Много е вкусно!
0
0
Анонимен
Анонимен
02.09.2018 19:54
В Кипър са известни като Пастичо.
0
0
Потребител#179873
И с 2 грешки в приготвянето.
3
4